BREAKING

0

Si e ka marrë emërtimin GOOGLE?

by Aldo Rama Ne përdorim pothuajse përditë motorët e kërkimit të Google, por edhe produktet e tjera që krijuan gjigantët  Sergey Brin dhe Larry Page 15 vjet më parë. Nga e ka origjinën emërtimi Google dhe përse e përzgjodhën dy bashkëthemeluesit e kompanisë? Për prejardhjen e emërtimit të Google janë shkruar shumë, por mesa duket teoria e saktë […] 22 June 2016 at 08:14 am
0

How to. Si të anulosh një email që sapo dërgove nëpërmjet Gmail!

by Aldo Rama A je në dijeni se ekziston mënyra për të anulluar dërgimin e një email-i që sapo e ke dërguar me Gmail? Nëse po, atëherë nuk përse ta lexosh këtë artikull. Por nëse jo, atëherë  të bëjmë me dije se vetëm një programim i thjeshtë mund të të shpëtojë në rast se ke gabuar adresë ose […] 21 June 2016 at 04:48 pm
0

Si të zhdukeni ... online (infographic)

by Aldo Rama Shumë herë në të shkuarën ju kemi theksuar se “ekspozimi online” i secilit prej nesh – nëpërmjet social media ose faqeve të tjera të Rrjeteve Ndërkombëtare në të cilat shfaqim shumë lehtë pjesë nga jeta jonë, për shembull preferencat, lëvizjet tona ose të dhëna të tjera që lidhen me ne – është diçka për të […] 20 June 2016 at 05:44 pm
0
SI një CD bëhet shkrumb e hi në 23.000 rpm!

SI një CD bëhet shkrumb e hirë në 23.000 rpm!

by Aldo Rama slow mo guys të YouTube vazhdojnë të na ofrojnë video impresionuese në lëvizje të ngadaltë. Këtë herë shfaqet një CD teksa bëhet shkrumb e hirë, teksa kryen në 23.000 rrotullime në minutë Sigurisht shumë më shpejtë se në CD brenda në një disk të ngurtë. Në këtë video të shkëlqyer shfaqet edhe deformimi i tmerrshëm që pëson disku […] 16 June 2016 at 10:43 am
0

keni Mac me OS X? Mund të keni edhe Facebook chat heads!

by Aldo Rama Facebook chat heads janë funksioni ndoshta më i dashur i përdoruesve të rrjetit FB në pajisjet mobile me sistem operativ Android ose iOS, pasi ndihmojnë në komunikimin e shpejtë pa qenë e nevojshme që përdoruesi të shkëputet nga ajo që po bën në atë moment.   Edhe pse zyrtarisht FB chat heads ekzistojnë vetëm tek pajisjet celulare, […] 13 February 2015 at 06:51 pm
0

Si të shtoni tekstet e këngëve në videot e YouTube?

by Bilbil Zharri Pranoje, ashtu si unë, edhe ty të pëlqen më shumë të shohësh klipin e një kënge dhe ndërkohë në të njëjtën video të kesh edhe tekstin e asaj kënge. Dhe po, është e bezdisshme t'i bësh këto të dyja në vende apo kohë të ndryshme. Për ta bërë këtë na vjen në ndihmë një shtojcë […] 19 April 2014 at 07:11 pm
0

Mëso se si të shikosh fotografitë e profilit e të gjithë përdoruesve të Facebook-ut

by Aldo Rama Çdo përdorues i facebook-ut ka dy fotografi të dukshme - ose e thënë ndryshe pamje -  në profili e vet: a) pamjen kopertinë, e cila është gjithmonë publike dhe mund ta shikoj çdokush dhe b) pamjen profil, e cila është e dukshme vetëm tek përdoruesit që cakton pronari i pamjes. Zakonisht, përdoruesit zgjedhin që pamja […] 22 January 2014 at 01:01 pm
0

Një hack që shndërron mausin optik në... kamer web

by Aldo Rama Nëse nuk ishit në dijeni, erdhi çasti të mësoni se si mausi juaj optik, në kushte të caktuara,  “fsheh” në brendësi një... kamerë mikroskopike. Me këtë ide, Franci Kapel, një web developer dhe... gadget hacker, vendosi të përfitojë nga sensori i imazhit që përmbante mausi i tij i vjetër, një Logitech RX 250, duke e […] 22 January 2014 at 12:48 pm
0

6 Fakte teknologjike qe do t’ju... bëjnë përshtypje!

by Aldo Rama E vërteta është që ndonjëherë është tërheqëse të lexojmë për "shifra" dhe të dhëna të tjera statistikore të cilat nuk i njohim. Për sa i përket sektorit të teknologjisë, sado që të merremi dhe çfarëdo që të lexojmë përditë, patjetër që ka fakte të cilat nuk i kemi vërejtur. Huffington Post zgjodhi 6 fakte teknologjike nga libri "1,227 […] 18 December 2013 at 12:20 pm
0

Një këngë e krijuar nga zhurmat e kompjuterëve dhe nga filmat e Hollivudit

by Aldo Rama Çfarë mund të bësh nëse je geek? Të shijosh çdo bleeps që shikon dhe të gjitha zhurmat që prodhojnë makineritë teknologjike dhe të shohësh shumë filma? Jo, mund të krijosh një "këngë" me të gjitha ato zhurma që keni spikatur nga produksionet e ndryshme hollivudiane. Një këngë që zgjat 1 minutë e 50 sekonda. Këtë gjë ka bërë dhe Alex […] 24 April 2013 at 10:10 am