BREAKING

0

Krevati që shtrohet vetë!

by Aldo Rama Vazhdimisht lexojmë rreth aplikacioneve të reja që zhvillohen, rreth prezantimit të telefonave si dhe pajisjeve të tjera mobile dhe deri diku pritshmëritë tona nga i gjithë ky bombardim produktesh sa vijnë dhe shtohen. Sot do ju prezantojmë një gjetje e cila me siguri disa prej nesh (sidomos ata që jetojnë vetëm) do i gëzojë pa […] 19 November 2016 at 04:15 pm
0

Unike! Një kolazh fotografish në Instagram që do e adhuroni!

by Aldo Rama Fotografi Ng Weijiang nga Singapori bën kolazhe digjitale në rrjetin social Instagram me një mënyrë të veçantë! Në vend Photoshop-it për të “bashkua” fotografitë, ai përdorë Instagram-in për t’i kombinuar ato. Rezultati është i shkëlqyer dhe mund ta shihni edhe vetë duke klikuat këtuose duke parë fotografitë e mëposhtme! Me të vërtet artisti në fjalë është shumë i […] 18 November 2016 at 05:03 pm
0
Cilat selfie janë të sukseshme?

Cilat selfie janë të sukseshme?

by Aldo Rama Padyshim fenomeni i fotografive “selfie” i ka tejkaluar kufinjtë e modës dhe tashmë është thyer në një zakon. Miliona fotografi selfie ngarkon çdo ditë nëpër mediat sociale. Andrej Karpathy, ka grumbulluar 2 milionë fotografi që shoqërohen nga hashtag-u #selfie, dhe brenda (Convolutional Neural Networks) dha rezultate dhe konkluzione se cilat janë ato fotografi selfie që […] 17 November 2016 at 10:25 am
0

Si ndërtohen kanoçet e pijeve freskuese? (vid)

by Aldo Rama Keni menduar ndonjëherë sesi prodhohet një kanoçe pijeje e thjeshtë alumini?   Engineerguy ose ndrysheBill, jo vetëm e ka bërë, por ka krijuar një video tejet të detajuar dhe e ka publikuar në kanalin e tij në Youtube. Ndër të tjera kemi mësuar pse forma është cilindrike, pse ngushtohet në pjesën e sipërme, cilat janë hapat […] 16 November 2016 at 10:23 am
0

Transferimi i ... email-eve në jetën reale? (vid)

by Aldo Rama Tripp and Tyler janë një dyshe komikësh që postojnë vazhdimisht video në rrjetin Youtube. Video e tyre e fundit prek tematikën e postës elektronike (email) dhe më konkretisht se si do të ishte shërbimi në fjalë në jetën reale! Kemi parë sërish parodi të këtij lloji, por sidoqoftë secila ka veçantinë e saj. Pak të ekzagjeruara, […] 15 November 2016 at 07:33 pm
0

Aplikacioni që përllogarit pagën që duhet të merrni në bazë të CV-ës tuaj!

by Aldo Rama Kërkoni për punë dhe në intervistat që jepni shpesh viheni në pozitë teksa përgjegjësi i burimeve njerëzore ju pyet se sa para duhet të merrni në bazë të CV-ës që keni?   Ju bëjmë me dije që ekziston një aplikacion i cili ka mbërritur për t’ju shpëtuar. Aplikacioni Value my CV kontrollon CV-ën tuaj në bazë të […] 8 November 2016 at 03:58 pm
0

Këto imazhe impresionuese na krijojnë me të vërtetë iluzione!

by Aldo Rama Fotografitë e ErikJohansson, fotografit de mjeshtrit të Photoshop-it, “luajnë” me dhe na krijojnë iluzione. Madje Johansson ka përdorur fotografi nga Komisioni i Transportit të Australisë për të treguar se çfarë ndodh kur një individ nget makinën nën ndikimin e substancave narkotike. Edhe pse një fotografi mund të jetë kombinimi i disa fotografive të cilat duken si reale, madje sikur t’i ketë […] 12 June 2016 at 10:33 am
0

Kostoja e vërtetë e pajisjeve! (Vid)

by Aldo Rama Keni ndjerë ndonjëherë që po përjetoni një makth. Që keni nevojë për t’u çliruara disi nga gjithë këto mjete teknologjike që na rrethojnë dhe t’i riktheheni një jete më reale dhe modeste? Nëse po, atëherë me siguri duhet t’i kushtoni rëndësi videos së më poshtme! Wake up Call, pra thirrja për t’u zgjuar, shfaq koston […] 7 June 2016 at 03:19 pm
0
Thirrje në Skype dhe chat me anë të OneDrive dhe Office Online për përpunimin e skedarëve Office!

Thirrje në Skype dhe chat me anë të OneDrive dhe Office Online për përpunimin e skedarëve Office!

by Aldo Rama Lehtësira dhe qasje “business” sjellë aplikacioni Skype tek përdoruesit e tij me anë të përmirësimit të fundit që po kryen tek Office Online dhe tek OneDrive, duke i lejuar ato të realizojnë thirrje dhe të bashkëbisedojnë njëherazi teksa kanë të hapur skedarë Word, Excel, PowerPoint dhe One Note. Siç thuhet tek blogu zyrtar i Skype, kjo lehtësirë ëofrohet me […] 28 May 2016 at 02:47 pm
0
Vjen opsioni "block" për njoftimet e videove live në Facebook!

Vjen opsioni "block" për njoftimet e videove live në Facebook!

by Aldo Rama Në fillim të muajit Mars, rrjeti social Facebook ndryshoi algoritmin e tij për t’i dhënë përparësi videove live. Tani, njofton zyrtarisht që sëshpejti përdoruesit do mund të çaktivizojnë njoftimet që marri nga të gjitha videot live.   Mesa duket përdoruesit kanë shfaqur shënja nervozizmi teksa njoftimet e videove që ngarkoheshin në rrjet ishin të shumta. […] 17 March 2016 at 09:51 am